Αρκαδία

Η Αρκαδία είναι κάτι παραπάνω από ένας νομός της Ελλάδας. Είναι ο τόπος που κατοικήθηκε από τους Πελασγούς, που γεννήθηκε η Μυθολογία και τελέστηκαν τα πρώτα Ελευσίνια μυστήρια. Είναι τα πιο όμορφα και δυσπρόσιτα τοπία του Μοριά, απ' όπου ξεκίνησε και φούντωσε η Επανάσταση του 1821, όπου δόθηκαν οι πιο αποφασιστικές μάχες μέχρι την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους. Είναι η γενέτειρα ανθρώπων που καθόρισαν την μέχρι σήμερα πορεία της Ελλάδας και μετέφεραν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης τις αξίες με τις οποίες διαπαιδαγωγήθηκαν.

Οι σελίδες του Δίκτυου Αρκαδία αποτελούν καταρχήν φόρο τιμής στην παράδοση αυτή, συγκεντρώνοντας και παραθέτοντας χάρτες, φωτογραφίες και πληροφορίες από όλο το διαδίκτυο για την Αρκαδία. Είναι όμως και ένα βήμα προετοιμασίας του μέλλοντος της Αρκαδίας, ως τόπου, ως ιστορίας και ως κέντρου πολιτισμού και ανθρώπινων αξιών.

Ο κόμβος αυτός φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν τόπο συνάντησης των απανταχού Αρκάδων, να συνδεθεί με κάθε άλλο κόμβο Αρκαδικού περιεχομένου. Ας μας επιτρέψουν οι φίλοι την χρήση -τουλάχιστον αρχικά- εικόνων και γραφικών από δικές τους σελίδες. Ο κόμβος αυτός θα βρίσκεται υπό συνεχή ανακατασκευή, ελπίζοντας να αποδώσει κάτι από τη συλλογικότητα, τη ζωντάνια και τη σπιρτάδα που είναι η ουσία της Αρκαδίας.

Φιλικά, Γιάννης Γιαννόπουλος